dilluns, 28 de febrer del 2011

Els amants papallona

Els amants papallona
(ISBN 9788447971725 )
De  Benjamin Lacombe
Editorial Baula.
Barcelona, 2008

Recomanam aquest llibre a partir de 8 anys
Aquest és un conte de dimensions, tirant a grans, on predominaven les il•lustracions.
El text queda reduït a tres frases cada dues planes per explicar una deliciosa llegenda oriental sobre la lluita d’uns joves enamorats.
És una història tradicional xinesa que s’ha adaptat al món japonès. Conta la història de Naoko, una jove que es disfressa d'home per poder estudiar literatura i ciències. A la ciutat, coneix Kamo, un company d'estudis amb el que fa lliga fins al punt d'enamorar-se i que la creu un home. Un dia rep una lletra de son pare per tornar ràpidament a casa i deixa un haiku a Kamo en el que desvetlla el seu veritable sexe.
Així doncs, Kamo quan llegeix el poema, corre fins arribar a la casa de Naoko i demana la seva mà però son pare ja l'ha promès amb un altre i el jove mor de tristesa. Naoko, en assabentar-se, demana veure la tomba de Kamo, en una nit de tempesta, i  es deixa caure desconsolada damunt la seva tomba. Entre els trons, un llampec obri la pedra i la jove es deixa dur dins la terra, de la que després, en sortiran dues papallones.

És una llegenda molt trista, però d'allò més romàntica i les il•lustracions no podrien esser més encertades; són acurades, precioses, meravelloses. Pot esser un regal per a recordar.

Notícia enviada per: Equip de suport a l’ensenyament de la llengua de Manacor. Servei d’ensenyament del català

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada