dimecres, 12 de maig del 2010

Nasreddin

Nasreddín,
(ISBN  978-84-479-1593-4)
Text: Odile Welersse
Il•lustracions: Rébecca Bautremer
Edicions Baula, Barcelona 2006

Recomanam aquest llibre per a nins i nines de 5 a 12 anys. Les il•lustracions són grosses i clares, i el text és senzill i no gaire llarg.

El mestre Nasreddín, és un personatge present a moltes històries curtes de tradició oral musulmana, té diferents denominacions segons el lloc, també el podem trobar a la cultura grega i a la russa, per tant, és patrimoni literari universal.

Normalment és un vell de barba blanca amb un ase, les seves històries es caracteritzen per tenir sempre un punt còmic i contenen un pensament, una reflexió a mode de paràbola.

En aquest cas l’autora l’ha presentat com un nin que cada setmana acompanya al seu pare al mercat. Carreguen l’ase amb productes per vendre i es posen en camí. Però, facin el que facin, troben qualcú que se’n riu d’ells. Nasreddín escoltant els altres convenç el seu pare per canviar la forma de viatjar: el fill caminant, el pare caminant, tots caminant, tots damunt l’ase, etc...

Adile Weuwrsse pretén reivindicar el valor de l’autoestima amb un missatge clar: no s’ha de témer l’opinió del altres, ni tenir por de  fer el ridícul.

Les il•lustracions de Rébecca Dautremer són precioses, clares i plenes de detalls.

Les aventures d’aquest nin continuen en una segona part “Nasreddín &el seu ase” un altre àlbum excel•lent.
Notícia enviada per: Equip de suport a l’ensenyament de la llengua de Manacor. Servei d’ensenyament del català

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada